Târnosirea bisericii parohiale din Modelu Nord

Duminică, 26 mai 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Modelu Nord, Protopopiatul Călărași, unde săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcașului de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea veșmântului pictural și a catapetesmei.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei și a vorbit despre închinarea în duh și adevăr vestită de Mântuitorul Iisus Hristos femeii samarinence, despre izvorul apei celei vii, Duhul cel Sfânt, pe care Mântuitorul îl dăruiește tuturor celor ce cred în El, despre Sfânta Liturghie, plenitudinea închinării la adevăratul Dumnezeu.

Elevii Școlii Generale din localitatea Modelu au susținut un micro recital de cântări religioase.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Preacucernicul părinte paroh Constantin Cristinel Borcan a primit prin hirotesie rangul de ICONOM STAVROFOR, iar preacucernicul părinte Marian Oancea de la Parohia Grădiștea, a primit prin hirotesie rangul de SACHELAR  pentru lucrarea pastorală și socială săvârșită.

Preasfințitul Părinte Episcop a acordat „Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cruce Aniversară, domnului primar Gheorghe Dobre pentru implicarea directă în lucrările de restaurare ce s-au efectuat la biserica parohială.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...