Cerc catehetic la Parohia Misleanu

Joi, 26 septembrie 2013, Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic lunar, care a fost organizat la Parohia Misleanu de către preotul paroh Borcilă Liviu în colaborare cu părintele diacon Ciobanu Ciprian, profesor de religie la şcoala din localitate.

La această cateheză au participat 14 copii din parohie cu vârste între 6 şi 14 ani, iar ca asistenţi, de la Centrul Eparhial, părintele Pătraşcu Constantin inspector pentru catehizare, iar din partea Protopopiatului Slobozia, părintele protopop Drăghici Dumitru, părintele Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat şi preoţii din Cercul Pastoral numărul 3.

Tema întâlnirii a fost: ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, având în vedere faptul că anul omagial 2013, declarat de Sfântul Sinod, este închinat acestor sfinţi.

Părintele Borcilă Liviu a făcut o incursiune istorică, asupra temei, ce a facilitat copiilor înţelegerea contextului în care biserica creştină a ieşit din catacombe şi s-a manifestat în libertate prin sprijinul împăratului sfânt Constantin. De asemenea a punctat în mod deosebit momentul primului sinod ecumenic de la Niceea, în timpul căruia s-a formulat prima parte a Crezului creştin.

În continuare părintele diacon Ciobanu Ciprian, prin intermediul unei prezentări power-point, a sintetizat conţinutul istoric, ajutând copiii să fixeze cunoştinţele transmise în urma unui test sumativ.

În discursul ţinut părintele Pătraşcu Constantin a felicitat copiii pentru implicare, îndemnându-i să fie mărturisitori ai credinţei ortodoxe, rămânând în biserica lui Hristos cea eliberată de persecuţiile din primele veacuri creştine de Sântul Constantin, iar pe preoţii îndrumători pentru buna organizare a întâlnirii.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea în comun a rugăciunii ,,Tatăl nostru” şi intonarea troparului înălţării Sfintei Cruci.

Copiii au primit, la finalul întâlnirii, din partea asistenţilor câte un exemplar din periodicul Bărăganul Ortodox şi câte o iconiţă, iar din partea preotului paroh dulciuri şi suc.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...