23 Februarie 2012 – Cateheză în Parohia Mânăstirea

În data de 23 februarie 2012, ora 12ºº a avut loc la Parohia cu hramul ˝ Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir ˝ – Mânăstirea, Protopopiatul Olteniţa, Cercul catehetic al lunii februarie în cadrul căruia a fost prezentată lecţia cu tema ˝Rugăciunea şi Faptele Bune˝ susţinută de către domnul Surcel Mircea, profesor de religie în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii „Matei Basarab” – Mânăstirea.

Au participat în calitate de invitaţi: preacucernicul părinte Zărnoianu Dumitru de la Parohia Surlari şi responsabil cu Cateheza al Protopopiatului Olteniţa, preacucernicul părinte Florea Vasile de la Parohia Luptători, preacucernicul părinte Ghiţă Gheorghiţă de la Parohia Odaia Vlădichii, preacucernicul părinte Stanciu Marian de la Parohia Coconi, preacucernicul părinte Surcel Banu de la Parohia Mânăstirea, preacucernicul părinte Niţu Nicolae Cătălin de la Parohia Mânăstirea.

Cateheza s-a susţinut în Sfânta Biserică, fiind implicaţi 21 de copii dispuşi în semicerc, în faţa sfântului altar, având astfel posibilitatea de a interacţiona, de a fi mai receptivi la indicaţiile domnului profesor, dar şi de a fi mai aproape de sfintele icoane care vor deveni loc de aplicare a cunoştinţelor dobândite.

Deoarece ne apropiem de postul Sfintelor Paşti, copii au recapitulat învăţăturile despre post, predate anterior, tema catehezei fiind astăzi "Despre rugăciune şi faptele bune".

În procesul de predare a învăţăturilor religioase, domnul profesor Surcel Mircea s-a folosit de mijloace şi materiale didactice moderne, dar şi tradiţionale: laptop, videoproiector, ecran pentru proiecţie, Sfânta Scriptură, cărţi de rugăciuni, planşe, portofolii, cu scopul de a menţine trează atenţia copiilor, dar şi de a le oferi argumente scripturistice, exemple de rugăciuni practicate de Mântuitorul Iisus Hristos, Sfinţii Apostoli, Sfinţii Părinţi.

Limbajul folosit a fost simplu, copiii au fost numiţi pe numele de botez, ceea ce denotă o apropiere spirituală între ei si domnul profesor.

Ca aplicare a cunoştinţelor dobândite copiii au alcătuit diferite rugăciuni (de cerere, de mulţumire, de laudă), care au fost expuse, analizate şi apreciate de ascultători, demonstrând astfel că ei şi-au însuşit temeinic aceste învăţături.

Menţionăm cu mare bucurie că aceşti copii au aplicat anticipat şi mesajul transmis de a doua parte a temei "Despre faptele bune", ei având iniţiativa de a colecta diferite bunuri: îmbrăcăminte, alimente, jucării, pe care le-au oferit unor copii care provin din familii defavorizate.

Ca răsplată pentru activitatea lor, preacucernicul părinte Surcel Banu, parohul Sfintei Biserici le-a oferit dulciuri şi cărţi de rugăciuni, iar domnul profesor Surcel Mircea va organiza un pelerinaj la diferite mânăstiri din ţară unde ei vor avea posibilitatea să aplice cunoştinţele dobândite la această lecţie, dar şi la catehezele anterioare.

[]
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...