Înainte prăznuire a hramului la Mănăstirea Radu Negru în a cincea Duminică din Postul Mare

      18 aprilie 2021, în a cincea Duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași.

      Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, Marius Gabriel Purcărea preacucernicul părinte Viorel Vasile Dinu, Protopop de Călărași și un ales sobor de preoți și diaconi.

      Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

      În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre ultima călătorie a Mântuitorului spre Ierusalim, înaintea Patimilor Sale, despre a treia vestire a Patimilor și a răstignirii pe Cruce, despre porunca Mântuitorului, pentru ucenicii Săi, ca slujirea semenilor să fie semnul mărturisirii, ca ucenici ai lui Hristos.

      Preasfinția Sa a împărtășit toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

      Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială și misionară a Bisericii Ortodoxe suma de 1.630 de lei.

       După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.  

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...