Duminica a patra din Postul Mare. Popas de comuniune liturgică la Mănăstirea Radu Negru

7 aprilie 2019, a patra Duminică din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călăraşi.

 Sub protia Preasfinţiei Sale au participat la slujbă preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, Vicar Eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, Marius Gabriel Purcărea preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, stareții mănăstirilor învecinate și un ales sobor de preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile

La momentul predicii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre vindecarea fiului lunatic, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, despre ajutorul pe care ni-l dă credința în urcușul nostru spiritual în perioada Sfântului și Marelui Post.

Preasfinția Sa a împărtășit toți credincioșii, copii, tineri, maturi și seniori, care au primit dezlegare de la duhovnic.

Grupul de cateheză al Parohiei Independența din Protopopiatul Călărași a fost felicitat de Chiriarhul locului pentru cântările înălțătoare de la vremea chinonicului, primind din partea ierarhului câte o carte de rugăciuni și cu cruciuliță ca semn al acestui popas de rugăciune, iar doamnei Romina Noapteș, coordonatorul grupului de cateheză, i-a dăruit o Sfântă Scriptură.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială și misionară a Bisericii Ortodoxe suma de 1.384 de lei.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți. 

Tot în această zi, Preasfinția Sa a cercetat lucrările de pictură de la Parohia Radu Negru  din Protopopiatul Călărași.


Foto Credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor / Mihai Popîrlan


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...