Slujire arhierească și hirotonie întru diacon la Mănăstirea Plătărești

Duminică, 14 aprilie 2019, a cincea din Sfântul și Marele Post, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Plătărești din Protopopiatul Oltenița.

Sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Marian Necula, Protopop de Olteniţa şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre ultima călătorie a Mântuitorului la Ierusalim, înaintea Patimilor Sale, despre a treia vestire a Patimilor și a răstignirii pe Cruce, despre porunca Mântuitorului, pentru ucenicii Săi, ca slujirea semenilor să fie semnul mărturisirii, ca ucenici ai lui Hristos.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe domnul Marin – Marius Gelei, care va păstori ca preot credincioșii parohiei Tăușanca din Protopopiatul Oltenița.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială și misionară a Bisericii Ortodoxe suma de 598 de lei.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți.  

Foto Credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor / Mihai Popîrlan


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...