Sfinţire de catapeteasmă la Mănăstirea Coslogeni

In Duminica Mironositelor, la 29 aprilie 2012, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca in biserica Manastirii Coslogeni din Protopopiatul Calarasi. Sub protia Preasfintiei Sale, la Sfanta Liturghie au participat Preacuviosul Parinte Arhimandrit Rafail Mit, Exarhul Manastirilor si Schiturilor, Preacucernicul Parinte Consilier Daniel Enascu, preacucernicul parinte protopop Ramon Eugen Ilie, un sobor de preoti si diaconi. La slujba au participat reprezentanti ai autoritatilor centrale, judetene si locale si multime de credinciosi.

In aceasta zi de sarbatoare pentru obstea manastirii Coslogeni, Preasfintia Sa a hirotonit intru ierodiacon pe monahul Serafim Surpanu.

La momentul predici Intaistatatorul Eparhiei noastre a rostit un cuvant de invatatura despre marile virtuti care au impodobit viata sfintelor femei mironosite, dintre cele mai alese fiind ravna lor sfanta si devotamentul pentru Hristos cel rastignit. Aceasta zi este considerata si ziua femeilor crestine, urmasele femeilor mironosite, fiicele Invierii.

Cu aceasta ocazie Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a sfintit catapeteasma bisericii mici, locul unde se afla crucea de leac ce dateaza inca din anul 1620.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...