Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Coslogeni

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni din Protopopiatul Călărași, Duminică, 11 decembrie 2016, în a patra Duminică din Postul Nașterii Domnului.

Sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar administrativ, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Ilie Ramon Eugen, Protopop de Călărași, părinți stareți şi un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioșilor despre momentul binecuvântat de Dumnezeu în care îngerii au venit la niște păstori și nu la conducătorii poporului ales, păstorii având și urmând credința părinților lor. Și noi astăzi suntem datori să păstrăm credința părinților noștri și să o ducem mai departe, din neam în neam.

Dumnezeu a lucrat mult pentru a păstra creația Sa pe calea mântuirii, pe calea învățăturii dumnezeiești. Unul din mijloacele pedagogice pe care L-a folosit au fost Legămintele vechi, primul legământ fiind cu Lot, urmat de legământul cu părintele Avraam. Ambele s-au bazat pe iubirea de oameni a Creatorului și pe credința nestrămutată a celor doi părinți. A urmat al treilea legământ, când Dumnezeu S-a descoperit lui Moise în muntele Sinai și i-a dăruit Tablele Legii.

Un alt mijloc pedagogic folosit de Dumnezeu au fost profețiile și unul dintre profeți, uns de Dumnezeu a fost regele David. În psalmii săi sunt multe profeții care vorbesc despre venirea lui Mesia și binecuvântarea pe care o va aduce asupra poporului. La fel, toți profeții Vechiului Testament, mari și mici, aduc foarte multe informații despre mântuirea pe care Mesia o aduce în lume.

Preasfinția Sa a îndemnat pe toți cei prezenți să fie cu luare aminte la faptele lor și să se pregătească de momentul venirii lui Hristos. Chiar dacă suntem în suferință, sufletul și trupul se umplu de bucurie, iar această bucurie să o mărturisim cu timp și fără timp.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a cercetat parohiile Coslogeni și Roseți II din Protopopiatul Călărași.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...