Preasfințitul Vincențiu a slujit la hramul Mănăstirii Sfintei Cruci - Coslogeni

În ziua sărbătorii „Înălțării Sfintei Cruci”, Vineri, 14 septembrie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop VINCENȚIU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni din Protopopiatul Călăraşi, care și-a sărbătorit hramul.

La Sfânta Liturghie arhierească, sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan-Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicii părinți protopopi, Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii ai Coralei „Mihail Vulpescu” a Protopopiatului Călărași.

În cuvântul Său Preasfințitul Părinte Episcop a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța postului din această zi, care ne aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului Iisus Hristos, despre asumarea Crucii și urmarea lui Hristos în viața noastră de zi cu zi. Preasfințitul Părinte Vincențiu a amintit de organizarea Referendumului pentru familie, ce va avea loc pe data de 7 octombrie 2018, îndemnând credincioșii să meargă să voteze pentru familia binecuvântată de Dumnezeu, formată din bărbat și femeie.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii și adulții prezenți la Sfânta Liturghie, care au primit dezlegare de la duhovnic și a binecuvântat credincioșii prezenți.

Chiriarhul locului a cercetat biserica parohială Radu Negru unde sunt începute lucrări de pictură.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...