Duminica a III-a din Postul Mare. Slujire în sobor la Mănăstirea Coslogeni

Duminică, 31 martie 2019, a treia Săptămână din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Coslogeni, județul Călărași.

Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Protopop de Călărași, Ramon Eugen Ilie, preacuvioși părinți stareți și diaconi.

În cuvântul Său Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cruce, semnul iubirii dumnezeiești, altarul de jertfă al Mântuitorului, precum și despre urmarea lui Hristos pe calea Crucii, în această perioadă a Sfântului și Marelui Post.

Preasfinția Sa a împărtășit toți credincioșii, copii, tineri, maturi și seniori, care au primit dezlegare de la duhovnic.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe strângându-se suma de 597 de lei.

Domnul Nicolae Dragu, reprezentant al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, a acordat Preasfinției Sale medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia”.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți au mers în procesiune până la clopotnița bisericii unde s-a săvârșit slujba de sfințire a acesteia.

Tot în această zi, Preasfințitul Vincențiu a cercetat Mănăstirea Libertatea, care se află în vecinătatea Mănăstirii Coslogeni. 


Foto Credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor / Mihai Popîrlan 

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...