Cerc catehetic demonstrativ lunar la Parohia Ion Roată

Ziua de 24 octombrie 2017 s-a constituit într-un moment de bucurie duhovnicească la parohia cu hramul Naşterea Sf. Ioan Botezătorul din Comuna Ion Roată, protopopiatul Urziceni, locul de desfăşurare a catehezei demonstrative cu tema Tinerii – problema societăţii contemporane.

Cateheza a fost susţinută de către preacucernicul părinte Prună Constantin, participând 22 copii şi 4 adulţi, Dna Director Vasilescu Irina, dar şi preoţii din cercul pastoral Malu.

Lecţia a început prin rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, urmând ca părintele paroh să dezbată într-un mod atractiv şi interactiv, prin dialog, tema propusă. Pentru fixarea informaţiilor părintele Constantin Prună s-a folosit şi de mijloace moderne precum video-proiector, fliphart magnetic, laptop şi de un material power-point.

Ceea ce a fost deosebit la această întâlnire este faptul că tinerii prezenţi au identificat problemele generaţiei lor, dar tot ei au fost aceia care au încercat să găsească şi soluţii pentru aceste probleme, precum – violenţa, abandonul şcolar, beţia, drogurile, plecarea părinţilor în străinătate, conflictul dintre generaţii. Concluzia finală la care au ajuns tinerii a fost aceea că pot depăşi toate problemele ce se pot ivi în viaţa lor dacă sunt sprijiniţi de Sf. Biserica, de Şcoală şi de Instituţiile Statului.

La sfârşitul orei catehetice părintele responsabil Daniel Minea a felicitat pe toţi cei prezenţi, iar părintele paroh a oferit prăjituri de casă şi răcoritoare.

A consemnat preacucernicul părinte Daniel – Mirel MINEA, responsabil cu catehizarea parohială la nivelul Protopopiatului Urziceni
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...