Cerc Catehetic la Gura Văii

La Parohia Gura Văii, a avut loc luni, 22 septembrie, începând cu ora 1500, întâlnirea catehetică lunară organizată de părintele paroh Laurențiu Popa.

Tema propusă copiilor pentru dezbatere a fost Înălțarea Sfintei Cruci, părintele prezentând în ansamblu contextul în care a avut loc aflarea Sfintei Cruci, altarul de jertfă pe care Hristos S-a răstignit. Pentru exemplificare au fost folosite materiale auxiliare planșe didactice și icoane specifice evenimentelor prezentate.

De asemenea au fost punctate trei aspecte ale Crucii: simbolul, obiectul sacru și calea de urmat. La sfârșitul catehezei copii au primit fișe de lucru pentru fixarea cunoștințelor dobândite.

În cuvântul de încheiere, părintele Alexandru Oancea, responsabil pentru catehizare în Protopopiatul Slobozia, le-a vorbit celor prezenți despre proiectul concurs dedicat anului omagial, „2014 – Anul omagial euharistie (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni” în Patriarhia Română organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor în această perioadă, a felicitat copiii pentru prezență și implicare, îndemnându-i la participare mai activă în misiunea Bisericii.

La final copiii au primit daruri, iconițe și cărți de rugăciuni.

A consemnat preot Alexandru Oancea, responsabil catehizare
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...