PS Vincențiu a săvârșit slujba de prohodire a preotului Ion Androne

Vineri,12 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost alături defamilia îndurerată a preotului Ion Androne, care a trecut la cele veșnice înziua de miercuri, 10 ianuarie 2018.

Toți preoții dinProtopopiatul Slobozia s-au unit în rugăciune

Dupăsăvârșirea Sfintei Liturghii de către preoții din cercul pastoral numărul 9, aînceput slujba de înmormântare, oficiată de un impresionant sobor de preoți din Protopopiatul Slobozia, sub protia PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu.

Slujba deprohodire a fost săvârșită în biserica parohială din localitatea Grivița

Slujbade prohodire a fost săvârșită în biserica parohială din localitatea Grivița,unde vrednicul de pomenire preotul Ion a slujit cu timp și fără timp vreme de 49de ani.

PreasfințitulVincențiu a mângâiat familia îndurerată a preotului Ion Androne

PreasfințituluiPărinte Vincențiu a adresat un cuvânt de îmbărbătare şi mângâiere sufleteascăpentru familie și pentru cei îndureraţi.

Purtatpe umerii preoților, părintele Ion Androne a înconjurat pentru ultima dată biserica, apoi a fost dus la locul deveci, fiind înmormântat în curteabisericii parohiale, lângă Sfântul Altar.

Datebiografice ale vrednicului de pomenire preotul Ion Androne

Născut la data de 20 iulie1946, licențiat al Institutului Teologic de grad universitar din București, afost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Grivița, unde aslujit ca preot paroh până în anul 2012.

Și-acontinuat misiunea preoțească ca preot pensionar până la data de 10 ianuarie2018, ultima zi a vieții preacucerniciei sale.

Afăcut dovada unui vrednic și devotat slujitor al Domnului prin atitudinea saplină de nădejde și implicare, având o slujire corectă frumoasă și neabătută dela rânduiala tipiconală.

PărinteleIon Androne s-a arătat a fi un om echilibrat, iubitor de pace și comuniune, unpăstor înțelept și milostiv prin dragostea sa față de credința și tradițiaBisericii, prin bunătatea și dărnicia sa părintească exprimată adeseori atâtfață de frații preoți cât și față de enoriași, slujind până în ultima zi(ultima slujbă săvârțită fiind Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia prăznuirii Craciunului2018), alături de părintele Marian Cristea, parohul bisericii și de părinteleAlin Ivancea, coslujitor.

Afost și un ostenitor devotat în aparatul administrativ al Centrului Eparhial,activând ca secretar de protopopiat, protopop interimar, Președinte al ConsistoriuluiPreoțesc și ca judecător, în cadrul aceleiați structuri.

Slujbade prohodire va avea loc în data de 12 ianuarie 2018 și va fi oficiată dePreasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor,alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu orele 10:00.

Cuadâncă întristare, aducem la cunoștință că preacucernicul părinte Ion Androne,de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, din cadrul Protopopiatului Slobozia,localitatea Grivița, județul Ialomița, a trecut la Domnul.

Regreteeterne și Dumnezeu să îl odihnească în pace.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...