Parohia Frumușani, va primi odorul-veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

Acest dar sacru, a fost obținut ca urmare a solicitării scrise și înaintate de Preotul paroh, Daniel DEMIȘCĂ, binecuvântată și întărită de Preasfințitul VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. Cererea a fost înaintată în anul 2015 Înaltpreasfințitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a binecuvântat dăruirea veșmântului către Parohia Frumușani, care cinstește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, având hramul acestei Sfinte Maici.

Cu mulțumire și bucurie, Joi 10 martie 2016, o delegație din partea Parohiei Frumușani, se va prezenta la Catedrala Mitropolitană de la Iași, iar veșmântul primit va fi așezat cu evlavie într-o casetă, confecționată special.

Vineri 11 martie 2016, ora 14:00, delegația sosită de la Iași, va fi întâmpinată în centrul localității Frumușani, de Preotul Gabriel Cireșoiu, slujitor al Parohiei, alături de reprezentanți ai autorităților locale, cler și credincioși. Racla cu veșmântul va fi purtată în procesiune până la Biserica parohială. Se va oficia Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, timp în care racla va fi așezată la loc de mare cinstire, spre pururea bucuria și mulțumirea clerului și poporului frumușănean. Aceștia vor avea un spor de nădejde pentru totdeauna, prin prezenta și lucrarea sacră a acestui odor. Sfânta Maică va fi mai aproape mijlocitoare și folositoare, față de nevoile de folos ale tuturor preabinecinstitorilor creștini.

A consemnat Preot paroh Daniel DEMIȘCĂ.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...