Tinerii Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva – Frumușani, pelerini și descoperitori de cultură și spiritualitate românească

În zilele de 24 și 25 aprilie a.c., parohia noastră, reprezentată prin cei doi preoți slujitori, Daniel Demișcă și Gabriel Cireșoiu, a organizat o excursie gratuită ,pentru grupul de tineri ”…și Noi„ din cadrul parohiei. Parcursul urmat în prima zi a fost vizitarea Mânăstirii Țigănești și a Mânăstirii Sinaia precum și sosirea la destinație, localitatea Moeciu de Jos județul Brașov. Copiii au aflat date despre modul cum au fost ridicate cele două mânăstiri. Maica ghid a Mânăstirii Țigănești a dat o serie de sfaturi despe felul cum trebuie trăită viața din care nu trebuie să lipsească nicidecum credința. În fiecare lăcaș de cult, sub îndrumarea părintelui Gabriel Cireșoiu, copiii au lăudat pe Dumnezeu prin cântări specifice perioadei pascale. Seara ne-a aflat pe toți adunați într-o locație din Moeciu unde s-a cântat, au avut loc discuții libere, precum și jocuri interactive specifice vârstei.

A doua zi, tot grupul organizat a vizitat Castelul Bran, unde copiii au putut afla detalii interesante despre acest obiectiv. În drumul către Brașov a fost provocată o discuție cu referire la obiectivul vizitat. Poziționarea pe stâncă a castelului, ne-a creat un prilej bun pentru a explica copiilor mesajul ce se desprinde din Evanghelia Sfântului Matei, capitolul 7. Anume, că bărbatul (omul) înțelept își zidește casa pe temelie de stâncă. Construit de la anul 1377 acest castel dăinuie pe aceste meleaguri rezistând tuturor vitregiilor vremii. Copiilor li s-a făcut recomandarea ca toate valorile frumoase, frumusețea și curăția traiului, credința, cinstea, respectul, onestitatea să fie așezate la temelia sufletului pentru a-l susține în fața tuturor valurilor vieții.

Ajunși în orașul Brașov, copiii au vizitat Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Șchei, aceasta fiind o lecție deschisă de cultură și tradiție românească. Au mai fost vizitate, Poarta Ecaterinei, Biserica Neagră și Piața Sfatului. La întoarcere copiii s-au arătat entuziasmați de experiența trăită, împărtășindu-le părinților bucuria și folosul dobândit. Părinții, la rândul lor, și-au exprimat mulțumirea pentru inițiativa parohiei noastre.

A consemnat Preot paroh Daniel Demișcă.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...