Casă nouă pentru o familie sărmană din localitatea Pelinu, județul Ialomița

Un vis devenit realitate

           În data de 4 iunie 2018, părintele Aurel Berbec Protopop al Protopopiatului Urziceni  împreună cu preotul misionar Gangă Nicolae au săvârșit Slujba de sfințire a locuinței donată de parohia Pelinul unei familii monoparentale din comunitatea parohială.

         Această acțiune social-filantropică s-a desfășurat la inițiativa preotului misionar Nicolae Gangă și cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor.              Părintele misionar suplinește postul de preot paroh de la această parohie, din data de 23.07.2017, până la numirea unui preot paroh.   În urma vizitelor pastorale de sfintelor sărbători, părintele misionar, a identificat nevoia acestei familii alcătuită din patru copii, doi băieți și două fete, aflați doar  în grija tatălui lor, deoarece mama i-a părăsit de doi ani. Casa în care ei locuiesc se află într-o stare de degradare avansată cu riscul de a se prăbuși. Demersul filantropic inițiat a fost început încă de la sărbătorile de iarnă 2017, când s-a intervenit pentru repararea provizorie a acoperișului iar apoi când a fost identificat un sponsor s-a achiziționat o locuință de tip modul cu două dormitoare și o bucătărie în sumă totală de 27.734 lei, locuința în valoare de 22734 lei, iar mobilierul în valoare de 5000 de lei.             

Locuința a fost dată în folosință odată cu săvârșirea slujbei de sfințire, dată la care copiii au primit haine noi și obiecte igienico-sanitare și de gospodărie (aragaz, vase pentru bucătărie). S-au făcut demersuri pentru înscrierea copiilor la școală, grădiniță, respectiv „A Doua Șansă”(ADS) pentru tata dar cât și înscrierea la medic de familie.

A consemnat preacucernicul părinte misionar Nicolae GANGĂSe încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...