Lecție catehetică demonstrativă la Fetești

În data de 26 martie 2018, a avut loc la Parohia „Sfânta Treime”, Protopopiatul Feteşti, întâlnirea catehetică demonstrativă lunară, cu tema “Învierea Domnului”

Cateheza a fost susţinută de către Preacucernicul Părinte Păun Mihail în incinta bisericii parohiei Fetești-Dudești, parohie de care aparțin cei 17 elevi din clasa a VII-a, ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, unde Părintele Păun Mihail este profesor. Au fost prezenți și preoții din Cercul Pastoral-Misionar Fetești.

După rugăciunea „Împărate ceresc”, Preacucernicul Părinte Păun Mihail a prezentat momentele principale din Săptămâna Patimilor (Intrarea în Ierusalim, trădarea lui Iuda, rugăciunea din grădina Ghetsimani, prinderea de către soldați, judecata în fața arhiereului și a lui Ponțiu Pilat, Răstignirea și punerea în mormânt). Folosind Sfânta Scriptură, Părintele le-a prezentat copiilor episodul descoperirii lui Hristos înviat de către femeile mironosițe.

Explicând aceste citate, Părintele a arătat copiilor motivele pentru care a fost nevoie de răscumpărarea Domnului pentru păcatele noastre. A urmat un dialog între copii și Părinte, copiii răspunzând la întrebări și punând altele, aducând completări.

Lecția s-a încheiat cu rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”, după care Părintele a servit copiii cu prăjituri și suc.

A consemnat Pr. Alecu Vasile,

Responsabil cu activitatea catehetică Protopopiatul Feteşti
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...