Pelerinaj la Mănăstirea Prislop

La iniţiativa Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului Feteşti, în zilele de 1 şi 2 septembrie 2012, s-a organizat un pelerinaj, pentru 28 de credincioşi la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara.

În drumul lor spre frumoasa ţară a Haţegului ei au vizitat mănăstirile de pe Valea Oltului, după cum urmează: Mănăstirea Cozia, ctitoria voievodului Mircea cel Bătrân, care a ales să zidească o biserică la îndemnul Sfântului Nicodim, care era pe atunci duhovnicul şi sfătuitorul său spiritual. Aici pelerinii creştini au putut admira frumuseţea mănăstirii străjuită de apa Oltului, piscuri înalte şi impunătoare, dar au găsit şi un loc prielnic pentru rugăciune şi meditaţie la cele sfinte.

Apoi au vizitat Sfânta mănăstire Turnu, la fel de frumoasă şi impresionantă, prin vechimea şi frumuseţea locaşului de cult, care îmbie la rugăciune. Numele mănăstirii Turnu, vine de la turnul de observaţie ce exista pe promontoriul muntos din apropiere.

Cea de a treia mănăstire vizitată de pe Valea Oltului, a fost mănăstirea Cornet, biserica mănăstirii fiind o reprezentare strălucită a arhitecturii din epoca lui Matei Basarab.

Seara creştinii au poposit în localitatea Haţeg şi au participat la slujba Vecerniei la Sfânta mănăstire Prislop.

A doua zi au participat prin rugăciune la slujba Sfintei Liturghii şi s-au recules la mormântul părintelui Arsenie Boca, numit şi Sfântul Ardealului.

După Sfânta Liturghie, încărcaţi cu hrană duhovnicească, ei au pornit în lungul drum spre casă, vizitând în Defileul Jiului, Sfânta mănăstire Lainici, unde s-au rugat la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului-Grabnic Ascultătoare.

Ultimul popas duhovnicesc a fost la mănăstirea Hurezi-renumită lavră domnească a familiei Brâncoveanu, unde creştinii au putut admira frumuseţea locaşului de cult şi încărcătura lui istorică.

De acest frumos pelerinaj s-a bucurat gratuit un beneficiar al Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului Feteşti.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...