Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Protopopiatul Feteşti

Astăzi, 25 octombrie 2012, s-a desfăşurat Conferinţa de Toamnă în cadrul Protopopiatului Feteşti.

După săvârşirea Sfintei Liturghii la parohia "Adormirea Maicii Domnului", Feteşti Gara II, oficiată de preoţii Nită Lucian, Manolache Victor şi Argatu Iulian începând cu orele 07.00, a urmat slujba Te Deum-ului pentru începerea Conferinţei în prezenţa preacucernicului părinte consilier Gavrilă Cristi, preacucernicului părinte consilier Manuel Rusu, preacucernicului părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, precum şi a tuturor preacucernicilor preoţi din cadrul Protopopiatului Feteşti.

Preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu a deschis Conferinţa prin prezentarea celor trei referenţi şi anunţarea temelor ce vor fi tratate de aceştia.

Preacucernicul părinte Dicianu Florian, primul referent, parohia "Sfântul Ilie" Feteşti, a subliniat în tratarea sa aspectul real prin care omul bolnav se poate face sănătos trupeşte, precum şi faptul că noi suntem nu suntem bolnavi din cauza, ci datorită păcatelor noastre şi ale celor înaintaşi.

Preacucernicul părinte Tudor Ion, parohia Făcăeni, a arătat că nu trebuie făcută filozofia bolii şi a vieţii de către preoţi atunci când omul se află în suferinţă, ci realitatea trebuie căutată prin cuvântul ce intră direct la inimă şi o încălzeşte.

Preacucernicul părinte Adrian Radu, parohia Lăcusteni, a ilustrat în rândurile referatului său că Taina Sfântului Maslu este unealta Bisericii prin care preotul însănătoşeşte pe cel bolnav trupeşte şi sufleteşte, dar îl şi pune pe făgaşul cel bun pe cel suferind.

Preacucernicul părinte consilier Rusu Manuel a adus în discuţie o realitate dură din viaţa bolnavului în legătură cu preotul. Faza terminală a bolnavului trebuie să fie tratată de preot cu empatie. Sunt preoţi care au devenit imuni la greutatea creştinului şi tratează totul cu indiferenţă, aşteptând inevitabilul sfârşit fără a pune pic de nădejde în inima celui bolnav.

După aceste cuvinte s-au citit notele obţinute la Examenul de la cursul Propovăduire la Timpul Prezent din data de 06 septembrie 2012.

Preacucernicul părinte consilier Cristi Gavrilă a adus la cunoştinţă toate detaliile pentru procesiunea din data de 06 noiembrie 2012.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...