Excursie aniversară, Cercul pastoral – misionar din Feteşti

Cu prilejul împlinirii a două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, Cercul Pastoral – Misionar Feteşti, din cadrul Protopopiatului Feteşti, a organizat o excursie la Slobozia, cu un grup de elevi de la clasele V-VIII, coordonator Maria Stoian, Feteşti Dudeşti şi un grup de elevi de la clasele I-VIII, de la Şcoala Nr.1, de la Centrul de zi "Sfântul Ierarh Nicolae" din parohia Feteşti-Oraş.

Prima oprire a fost la Centrul Eparhial, unde am fost întâmpinaţi de preacucernicul părinte Constantin Pătraşcu, inspector pentru cateheza parohială, ce a făcut un scurt istoric al eparhiei, apoi Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a dăruit copiilor reviste şi iconiţe spre amintire.

Deplasarea a continuat la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Gură de Aur" Slobozia, unde profesorii ne-au prezentat clasele, laboratoarele, biblioteca şi oferta educaţională.

Catedrala Episcopală a impresionat copiii, prin frumoasa pictură, dimensiunile generoase, precum şi prin Sfintele Moaşte la care ne-am închinat. Mănăstirea "Sfinţii Voievozi", ctitorie a lui Matei Basarab, a fost următorul loc de închinare şi rugăciune, ultimul fiind Muzeul Judeţean de Istorie, unde copiii au admirat exponatele ce amintesc de credinţa strămoşilor, de jertfa eroilor, precum şi de continuitatea locuirii pe aceste meleaguri mângâiate de soarele, din Bărăgan.

Pr. Alexandru Brateş, responsabil cerc pastoral Feteşti
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...