Sfântul Maslu la parohia Feteşti Dudeşti

Miercuri, 10 aprilie 2013, cu ajutorul lui Dumnezeu, în Biserica Parohiei Feteşti – Dudeşti din cadrul Protopopiatului Feteşti, asupra tuturor creştinilor prezenţi, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu , de către un sobor de 13 preoţi din acest oraş. Rânduiala Sfântului Maslu a fost săvârşită imediat după Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite.

Biserica a fost înfrumuseţată de mulţimea credincioşilor care au făcut neîncăpător lăcaşul de cult, fiind prezenţi în jur de 300 credincioşi care au primit untdelemn sfinţit spre tămăduire sufletească şi trupească.

La final, a fost rostit un cuvânt de învăţătură de către părintele Iliescu Neagu in care a fost subliniat rolul duhovnicesc al Sfintelor Taine in viaţa credincioşilor. Prin Sfintele Taine, prin participarea activa la viaţa Bisericii, persoana umană lasă în urmă negura păcatului şi intră în lumina cea neapusă a dumnezeirii. Imaginea comuniunii desăvârşite atât cu Dumnezeu cât şi cu semenii este de fapt imaginea Bisericii. De asemenea, s-a reamintit credincioşilor faptul că Taina Sfântului Maslu este cea de-a şaptea Sfântă Taină a Bisericii noastre Ortodoxe în care, prin citirea celor 7 Apostole, 7 Evanghelii, 7 rugăciuni şi 7 miruiri se conferă credinciosului harul Duhului Sfânt în vederea restabilirii lui trupeşti şi mai ales sufleteşti. La Taina Maslului credinciosul participant se poate vindeca sufleteşte şi trupeşte dacă părăseşte calea păcatului conform învăţăturii dată de Mântuitorul nostru Iisus Hristos slăbănogului vindecat din Capernaum: "Iată că te-ai făcut sănătos, de acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău !" (Ioan 5 , 14).

A consemnat părintele Dumitru Marius
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...