Vecernie de hram la parohia Feteşti-Dudeşti

La Parohia Feteşti Dudeşti, aparţinând Protopopiatului Feteşti din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, s-a săvârşit sâmbătă, 26 octombrie 2013, slujba Vecerniei, urmată de cea a Litiei de către membrii Cercului Pastoral Misionar Feteşti cu ocazia înainte-prăznuirii hramului acestei biserici. La această slujbă au participat, la invitaţia preotului paroh Brateş Alexandru, un sobor de preoţi din cuprinsul municipiului Feteşti. Astfel, au participat preacucernicii preoţi : Vădana Marian, Argatu Iulian, Manolache Victor, Nită Gheorghe, Nită Lucian, Petre Nicolae, Duţă Marin, Iliescu Neagu, Dumitru Marius şi Vădana Ştefan.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Argatu Iulian de la Parohia Feteşti Sfântul Ilie, care a evidenţiat că avem în ţară numeroase biserici cu hramul Sfântului Dimitrie şi mulţi fraţi creştini poartă numele lui. Însă nu numai astăzi, ci în toate zilele se cuvine să cerem ajutorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, pentru că este grabnic ajutător. Să avem în casă icoana lui şi când putem să-i citim acatistul. Apoi să nu uităm că şi noi suntem ostaşi ai lui Hristos şi fii ai Bisericii Ortodoxe. Deci, să avem curaj şi să nu dăm înapoi în fata ispitelor şi necazurilor vieţii.

La frumoasă slujbă au participat un număr mare de credincioşi alături de oficialităţile locale iar după terminarea slujbei de a doua zi a urmat o agapă frăţească la care au participat toţi creştinii prezenţi la Sfânta Liturghie, masă pregătită cu drag de doamnele parohiei.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...