1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

La data de 1 Decembrie 2013, se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Cu această ocazie, în Municipiul Fetești, la Monumentul Eroilor din Parcul Central, au avut loc manifestări și ceremonii prilejuite de aniversarea zilei de 1 Decembrie.

Festivitatea a început la orele 1000, cu salutul Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare de către Domnul Gheorghe Catrinoiu, primarul municipiului Fetești, oficialitățile din cadrul Armatei Române și toți cei prezenți, după care a început slujba de pomenire în cinstea eroilor neamului nostru, oficiată de către Preacucernicul Părinte Iliescu Dan de la Capela U.M. Bărăganu și Preacucernicul Părinte Vădana Ștefan, de la Capela Spitalului Municipal Fetești.

Domnul Primar Gheorghe Catrinoiu, a ținut un discurs, prin care a subliniat importanța zilei de 1 Decembrie, pentru istoria neamului românesc.

Un grup de copii de la Clubul Elevilor Fetești, îndrumați de domnul profesor de muzică Vasile Oancea, au susținut un program artistic dedicat Zilei Naționale, după care s-a trecut la depunerea de coroane din partea oficialităților, a partidelor politice și a grupurilor de elevi, însoțiți de cadrele didactice.

La sfârșitul manifestării au defilat militari din cadrul M.A.p.N. și M.A.I., iar 7 avioane de luptă MIG 21 au survolat zona dând amploarea cuvenită unei zile de gală în amintirea celor care au luptat pentru țara noastră.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...