Proiect de prevenire a consumului de droguri „Află mai mult”

Proiectul „Află mai mult”, demarat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița își propune să implementeze un program multidisciplinar de educație antidrog în unitățile de învățământ, din județul Ialomița, prin care să asigure accesul tuturor categoriilor interesate (elevi, părinți, cadre didactice) la informații pertinente, reale și concrete cu privire la fenomenul consumului de droguri, la efectele asociate consumului și la serviciile existente în domeniu.

În cadrul acestui proiect s-a desfășurat prima activitate de prevenire, la sediul Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, în data de 14.03.2014, unui număr de 40 elevi, de la clasele a IX-a și a XI-a și a avut ca scop prevenirea consumului de droguri și a consumului de substanțe noi cu proprietăți psihoactive la nivelul populației generale la risc, cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani.

Au fost promovate modalități sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri și au fost prezentate serviciile publice la care pot apela în cazul întâmpinării unor probleme.

Pe parcursul activității a fost prezentat, de către doamna inspector principal Dănilă Ana Maria, din cadrul Direcției Antidrog Ialomița, un material PPT despre droguri, au fost vizionate confesiuni ale unor persoane consumatoare de droguri, iar în final au fost purtate discuții libere pe această temă.

În desfășurarea acestei activități Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Ialomița a avut ca partener Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Fetești.

A consemnat asistent social Stanchi Laura Alina – Protopopiatul Fetești
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...