25 octombrie – Ziua Forțelor Armate Române

Ziua Forțelor Armate Române, este ziua când România sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația hortystă Transilvania de Nord.

Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de decretul nr. 381 din 01.10.1959.

Cu această ocazie, în municipiul Fetești s-au organizat manifestări religioase și culturale pentru a-i comemora pe eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea neamului românesc.

Prima slujbă religioasă de pomenire, a avut loc la Monumentul Aviatorului din Municipiul Fetești și a fost oficiată de către Preacucernicii Preoți Iliescu Dan, de la U.M. Bărăganu și Vădana Ștefan de la Capela Spitalului Municipal Fetești.

Cea de a doua ceremonie religioasă a aut loc la Monumentul Eroilor din Parcul Central al Municipiului Fetești și a fost oficiată de către Preacucernicii Preoți Iliescu Dan, Vădana Ștefan, Argatu Iulian-parohia Sfântul Ilie Fetești, Trifan Gabriel-parohia Fetești-Buliga și Iliescu Neagu-parohia Fetești-Oraș, care s-au rugat pentru sufletele celor căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării și întregirea neamului românesc.

La manifestare au participat oficialități locale în frunte cu domnul primar Gheorghe Catrinoiu, reprezentanți ai partidelor politice, cadre didactice și elevi, care au depus coroane și buchete de flori în cinstea eroilor.

Manifestarea s-a încheiat cu o paradă militară.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...