Parteneri în lupta împotriva violenței

În fiecare an, la data de 30 ianuarie se sărbătorește în întreaga lume : „Ziua Internațională împotriva violenței”.

Cu această ocazie Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, în parteneriat cu Liceul de Industrie Alimentară Fetești și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița, au desfășurat împreună o acțiune cu caracter preventiv, pentru 25 de elevi de la liceul mai sus menționat.

La acțiune a participat și psihologul școlar, în persoana doamnei Staicu Olga, care le-a prezentat elevilor un mesaj antiviolență, de dragoste și toleranță între ei.

De asemenea și doamna inspector principal, Dănilă Ana-Maria, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița, a transmis prin vizionarea unor filmulețe informative, despre consumul de droguri în rândul elevilor de liceu, care este o cauză principală în generarea de acte violente.

Activitatea, realizată în cadrul parteneriatului dintre cele trei instituții, a fost inițiată cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra abordării constructive a fenomenului de violență din școli, prin metode și instrumente nonviolente și promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, toleranță, solidaritate și respect.

Această zi, de 30 ianuarie, promovează o educație, în rândul elevilor, o educație permanentă pentru drepturile omului, nonviolență și pace.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA – ALINA – Protopopiatul Fetești
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...