Pelerinaj pe plaiuri maramureșene

Conform Planului de activități aferent anului 2016, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești a organizat, în perioada 25-28 august 2016, un pelerinaj de 4 zile pe plaiuri maramureșene pentru 20 de pelerini creștini.

Astfel pe parcursul celor patru zile, s-au vizitat următoarele obiective:

În prima zi, au traversat țara pe frumosul traseu montan Transalpina, cu popas în Municipiul Alba Iulia, unde creștinii au vizitat Catedrala Reîntregirii Neamului și Cetatea Medievală.

A doua zi, pelerinii au vizitat Monumentul de la Aiud, ridicat în memoria Sfinților Închisorilor, precum și noua Mănăstire care se ridică în cinstea acestora, Mănăstirea Dumbrava, Mănăstirea Nicula, unde creștinii s-au recules la Icoana Maicii Domnului – Făcătoarea de Minuni și Mănăstirea Rohia, unde pelerinii au poposit peste noapte și au participat la Taina Sfântului Maslu.

A treia zi, au mers la Memorialul Durerii din orașul Sighet, unde pelerinii au memorat prin vizitarea acestuia una dintre cele mai dureroase momente din istoria poporului român din perioada comunistă.

Apoi au vizitat Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Moisei și Mănăstirea Prislop de Maramureș, înnoptând la Vatra Dornei.

În cea de a patra zi, creștinii s-au închinat la mormântul Preacuviosului Părinte Iustin Pârvu, de la Mănăstirea Petru-Vodă, unde au participat și la Sfânta Liturghie.

Acest pelerinaj a fost unul de retrăire în universul credinței și al istoriei, de apropiere a cugetelor noastre cu Dumnezeu și Maica Domnului și de înțelegere a ceea ce înseamnă dragoste creștină.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA, Protopopiatul Fetești
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...