31 august – Ziua limbii române

La data de 31 august, atât românii de pe teritoriul României, cât și românii de peste Prut, sărbătoresc împreună Ziua Limbii Române.

Cu această ocazie, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, a organizat o activitate social-educativă, în cadrul Clubului de vacanță, care să marcheze însemnătatea acestei zile.

Copiii au aflat, de la doamna asistent social Stanchi Laura, despre importanța limbii române, despre vechimea acesteia, despre graiurile românești și despre cei care vorbesc limba română.

La această activitate a fost invitată doamna preoteasă Tudora Rodica, educatoare la Grădinița din localitatea Ștefan cel Mare, care i-a învățat pe copii cântece și poezii dedicate limbii române ( Limba noastră-i o comoară, de Alexei Mateevici și Limba românească, de Gheorghe Sion).

Sărbătoarea Limbii Române de la data de 31 august, este promovată și susținută prin Legea nr. 53/2013, de Parlamentul României și are ca izvor de inspirație, un moment crucial din istoria recentă a Republicii Moldova, din anul 1989, când limba română a fost declarată limbă de stat și s-a revenit la grafia latină.

Grigore Vieru spune următoarele: S-ar putea crede că întreaga natură a ostenit la zidirea Limbii Române.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA, Protopopiatul Fetești
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...