Preotul Vasile Dumitru a trecut la cele veșnice

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor a avut loc Luni în data de 26 septembrie 2016 Sfânta Liturghie și slujba de înmormântare a părintelui Vasile Dumitru în vârstă de 96 de ani, în biserica parohială din Fetești Dudești, unde părintele Vasile Dumitru a slujit timp de 48 de ani.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, de către preoții din cercul pastoral, a urmat slujba de înmormântare, oficiată de un impresionant sobor de preoţi din Protopopiatul Fetești, sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Marian Pătărlăgeanu.

Părintele Protopop Marian Pătărlăgeanu a transmis condoleanțe familiei din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor iar Părintele Păun Nicoale a rostit un cuvânt de îmbărbătare şi mângâiere sufletească pentru familie și pentru cei îndureraţi.

Profilul spiritual al părintelui ni-l înfățișează ca pe un vrednic slujitor al lui Dumnezeu și al oamenilor, calificativul de părinte nu-i aparținea doar calității de cleric cât și de părinte duhovnicesc, a iubit preoția mai mult decât viața sa.

Purtat pe umerii preoţilor, părintele Vasile Dumitru a înconjurat pentru ultima dată biserica, apoi a fost dus la locul de veci, fiind înmormântat în curtea bisericii.

A consemnat Pr. Brateș Alexandru, Preot Paroh la Parohia Fetești Dudești.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...