Titluri mincinoase și fără consistență, Jurnalul de Ialomița

În urma apariției în ziarul Jurnalul de Ialomița, din data de 27 octombrie 2016, a articolului „Un preot din Fetești a strâns o avere fabuloasă în urma favorurilor politice”, semnat de doamna Elena Georgescu, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor face următoarele precizări:

Ziarul local Jurnalul de Ialomița încearcă să aducă în atenția opiniei publice, informații denigratoare la adresa unui preot din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, despre un subiect fără să respecte deontologia profesională, care cere ca orice informare să fie bazată pe dovezi concrete, nu pe exprimări de genul „…foarte multe voci din cadrul Bisericii au început să-și aducă aminte de favorurile pe care fostul primar le făcea purtătorilor de sutane”.

Aceste „favoruri” de care amintește articolul sunt perfect legale. Orice unitate administrativ teritorială poate acorda în baza legislației în vigoare, sprijin financiar unităților de cult, ajutor pe care l-au primit și parohiile din Municipiul Fetești, în speță Parohia Fetești Gară II.

În ceea ce privește acuzația „..că preotul din Cartierul Coloniști susținea sub orice formă campaniile electorale ale primarului.”, vă aducem la cunoștință că potrivit hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „…În calitate de cetăţean şi de părinte duhovnicesc al tuturor enoriaşilor săi, indiferent de orientarea lor politică, preotul are libertatea, binecuvântarea şi îndatorirea de a participa la viaţa cetăţii, sprijinind activităţile menite să promoveze binele comun”, iar preotul la care se face referire nu este înscris în niciun partid politic și nu a participat la acțiuni cu caracter electoral.

Legat de afirmațiile cu privire la averea preotului, care are „…o casă mai impunătoare” și „…câteva grajduri pe care le-a obținut în moduri foarte dubioase.”, vă informăm că aceste bunuri nu aparțin preotului. Bunurile sunt proprietatea celor doi fii mai mici, care nu sunt clerici, și care au libertatea de a desfășura orice activitate economică, iar grajdurile sunt dobândite în mod legal, prin cumpărare, de la o persoana fizică și de la două societăți comerciale.

Așa cum ne-a obișnuit, Jurnalul de Ialomița dezinformează opinia publică cu nerușinare despre modul în care „..fiul preotului a primit diferite funcții în cadrul proiectelor cu fonduri europene.”. „Fiul preotului” are studii de specialitate, absolvind Masterul „Politici sociale în context European”, promoția 2010 la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

Nu a fost angajat niciodată la Primăria Fetești sau la vreo altă instituție din subordinea primăriei. A fost angajat de către asociații care au implementat diverse proiecte cu finanțare europeană în zona Feteștiului, iar postul a fost ocupat în urma prezentării CV-ului și susținerea unui interviu, începând cu anul 2011.

Considerăm că neadevărurile prezentate în articol nu au nicio legătură cu titlul, vădit tendențios și neprofesionist conceput, pentru un formator de opinie, care trebuie să fie imparțial.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro

[]
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...