Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate

(Prov. 17,17)

Marţi, 6 iunie 2017, s-a desfășurat lecția demonstrativă de catehizare la Parohia Fântana Doamnei, Protopopiatul Lehliu, cu participarea preacucernicului părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu și a preoților Cotu Emil Călin, Grigore Eugen, Dobre Iulian, Frîncu Nicu, Miroș Gheorghe, Bogdan Anca, Vasile Marian, Bădica Ioan, Polomonescu Florin, Sasu Florin, Țițeică Florin, aparținători Cercului Pastoral Valea Mostiștei.

Tema prezentată copiilor a fost despre „Prietenie”. Preacucernicul părinte Drăguț Marian, punând accent pe prietenia adevărată față de aproapele nostru. La începutul lecției a fost lecturată o povestioară, numită „Povestea unei prietenii” – scrisă de Leon Magdan, având ca învățătură morală adevărata prietenie. În timpul lecției, copiilor le-a fost citit spre lecturare un fragment din Sfânta Scriptură de la Mc. 2;1-12 „Vindecarea Slăbănogului din Capernaum”, arătând că – prietenia celor patru a adus vindecarea slăbănogului.

La finalul lecției, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, le-a vorbit celor prezenți despre virtuțile prieteniei, despre înțelegere, ajutorare, sinceritate, loialitate, încredere, sprijin la nevoie și arătând totodată că prietenia adevărată se manifestă atât la bucurie cât și la tristețe, menționând totodată faptul că Prietenul nostru, Suprem și Cel mai apropiat este Mântuitorul Iisus Hristos, Care niciodată nu ne lasă la vreme de necaz.

A mai precizat faptul că „Prieten adevărat este acela care îndură necazurile aproapelui, atunci când acela e încercat…” din Troparul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. La finalul lecției copiii au primit dulciuri, sucuri și a avut loc o agapă frățească.

A consemnat Preot Cotu Emil Călin, Responsabil Cerc Pastoral Valea Mostiștei.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...