Cateheza demonstrativă în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Biserica cătunului Olari, din Drăgoieşti, ce are ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, în data de 13 iunie 2018 a fost gazda cercului catehetic demonstrativ lunar.

Părintele paroh Popa George Cristian, ţinând cont că suntem în perioada postului Sfinţilor Apostoli, a ales că temă Viaţa şi Activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Astfel părintele a prezentat celor 13 elevi de clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, pe înţelesul lor,  următoarele informaţii.

Sfântul Apostol Petru - fiul lui Iona şi fratele Apostolului Andrei, s-a născut în Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, însă Mântuitorul îl va numi Chifa (piatră). După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Mărturiseşte în numele apostolilor dumnezeirea lui Hristos, dar se şi leapădă de Hristos când El este prins spre a fi răstignit. După Înălţarea Domnului, Petru ia cuvântul în adunarea ucenicilor şi aleg ca apostol pe Matia în locul lui Iuda. În ziua Cincizecimii, după predică Sfântului Apostol Petru, se botează trei mii de persoane. 

Sfântul Apostol Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică până în Babilon şi în ultima parte a vieţii, la Roma. Sfântul Petru a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.

           Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Sfântul Pavel a fost elevul învăţatului Gamaliel. Pavel locuia în Tars şi lupta împotriva creştinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ştefan. Pe calea Damascului i se arată Hristos într-o lumină orbitoare şi îl mustră: "Saule, Saule de ce mă prigoneşti?”. Se converteşte şi primeşte botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare şi a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67.

La întâlnirea catehetică au participat toţi preoţii arondaţi cercului pastoral, iar copiii au fost însoţiţi de Doamnele învăţătoare Tentea Iuliana şi Pavel Violeta.

Părintele, responsabil cu catehizarea, Daniel Minea a adresat, la sfârşitul orei catehetice, un cuvânt de apreciere şi încurajare, urându-le totodată copiilor prezenţi o vacanţă frumoasă.

Toţi copiii au primit din partea părintelui paroh răcoritoare şi câte un pacheţel cu dulciuri.

                                                A consemnat responsabilul cu catehizarea

                                                                   Pr. Daniel-Mirel Minea


0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...