Parohia Dănești și-a prăznuit ocrotitorul spiritual

” Viu este Dumnezeul puterilor, Dumnezeul lui Israel înaintea Căruia stau eu, că nu va fi în anii aceștia rouă și ploaie din cer pe pământ, decât numai prin cuvântul gurii mele” (III Regi:17;1)

Vineri 20 iulie 2018, Parohia Dănești, a îmbrăcat haine de sărbătoare, sărbătorindu-și ocrotitorul pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, săvârșindu-se Sfânta Liturghie de un sobor format din șase preoți.

Sub protia Preacucernicul Părinte Protopop Mihail Zotta, au mai slujit Preacucernicii Preoți: Dulea Marcel - Parohia Radu Vodă, Dobre Iulian - Parohia Gurbănești, Pașcu Aurelian - Parohia Frăsinetul de Jos, Țițeică Florin - Parohia Frăsinet și Cotu Emil Călin, preot suplinitor la Parohia Dănești și gazda evenimentului.

În cuvântul său de învățătură Preacucernicul Părinte Protopop, a vorbit credincioșilor despre viața și activitatea Sfântului Proroc Ilie, despre credința sa puternică și râvna pentru slujirea lui Dumnezeu.

Tot în cuvântul său Părintele Protopop a îndemnat credincioși la susținerea Bisericii lui Hristos la unitate și bună înțelegere, ca și până acum.

În cuvântul său de final  Preacucernicul Preot Cotu Emil Călin, suplinitor al Parohiei Dănești a adus mulțumire preoților prezenți la această sărbătoare, credincioșilor, autorităților locale prezente și nu în ultimul rând Consiliului Parohial și Comitetului Parohial pentru implicarea  și susținerea în desfășurarea evenimentului.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba Parastasului săvârșită pentru ctitorii sfântului lăcaș, iar toți cei prezenți au participat împreună la o agapă frățească spre lauda lui Dumnezeu.

A consemnat Pr. Cotu Emil Călin - Preot suplinitor Parohia Dănești0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...