Hramul Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Slobozia

Luni, 8 septembrie 2014, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia, şi-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din anul nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu şi preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici iar răspunsurile la strană au fost date de Corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

La slujbă au participat, pe lângă mulţime de credincioşi, autorităţi locale şi judeţene.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a vorbit credincioşilor prezenţi, plecând de la pericopa evanghelică, despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea şi slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veşnică cu care o laudă puterile cereşti şi despre slujbele şi rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toţi fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum şi la cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinţii şi aleşii lui Dumnezeu. Preasfinţia Sa a spus credincioşii prezenţi că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieţii, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii. Să se bucure astăzi pruncii şi fecioarele, copiii şi tinerii, mamele şi văduvele, preoţii şi călugării că s-a născut mamă duhovnicească şi cea dintâi rugătoare, mângâietoare şi mijlocitoare, pentru noi, înaintea Preasfintei Treimi.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de parastas a fericiţilor ctitori, a binecuvântat toţi credincioşii prezenţi și a vizitat Casa Praznicală.

„Agenţia de ştiri – Lăcaşuri Ortodoxe” a transmis online evenimentul (live și reluare), care vor putea fi vizionat pe următoare pe site-urile: www.sf-esc.ro [file:///C:/Users/Mass-Media/Desktop/08%20septembrie%202014%20-%20hram%20%20slobozia/www.sf-esc.ro] , www.lonews.ro [file:///C:/Users/Mass-Media/Desktop/08%20septembrie%202014%20-%20hram%20%20slobozia/www.lonews.ro] .
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...