Hramul Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Slobozia

Marți, 8septembrie 2015, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul deReşedinţă Episcopală, Slobozia, şi-a sărbătorit hramul, care este primulpraznic din anul nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghiea fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat deun sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte preacuviosul părinteArhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieriDaniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicuşor Silviu Dascălu, iar răspunsurile lastrană au fost date de Corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al ProtopopiatuluiSlobozia.

La slujbă auparticipat, pe lângă mulţime de credincioşi, autorităţi locale şi judeţene.

La sfârşitulSfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a vorbitcredincioşilor prezenţi, plecând de la pericopa evanghelică, despreînsemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea şi slava cea mare cu carePreabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia ceaveşnică cu care o laudă puterile cereşti şi despre slujbele şi rugăciunile carei se aduc Maicii Domnului de către toţi fiii Bisericii lui Hristos aici pepământ, precum şi la cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea eisfinţii şi aleşii lui Dumnezeu. Preasfinţia Sa a spus credincioşii prezenţi căse cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pepământ Maica Vieţii, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască peIisus Hristos în Betleemul Iudeii. Să se bucure astăzi pruncii şi fecioarele,copiii şi tinerii, mamele şi văduvele, preoţii şi călugării că s-a născut mamăduhovnicească şi cea dintâi rugătoare, mângâietoare şi mijlocitoare, pentrunoi, înaintea Preasfintei Treimi.

Preasfinția Sa adăruit câte o cruciuliță Grupului Coral a parohiei, care au cântat la vremea chinonicului.

După SfântaLiturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de parastas a fericiţilor ctitoriși a sfințit Casa Praznicală, care a fost dată în folosință astăzi.

„Agenţia deştiri – Lăcaşuri Ortodoxe” a transmis online evenimentul (live și reluare),care vor putea fi vizionat pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei: www.sf-esc.ro [file:///C:/Users/Mass%20-%20Media/Desktop/08%20septembrie%202015%20-%20Hram%20Cuza%20Voda/www.sf-esc.ro] , www.lonews.ro [file:///C:/Users/Mass%20-%20Media/Desktop/08%20septembrie%202015%20-%20Hram%20Cuza%20Voda/www.lonews.ro] .
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...