Prietenie și solidaritate

Prietenia este un dar frumos și,în același timp,o responsabilitate la fel de mare. Ca în fiecare an, am continuat acțiunile noastre din proiectul „Prietenie și solidaritate”. Este o metodă de socializare, de relaxare și de fericire. De asemenea, în cadrul acțiunii ne facem prieteni noi, unii chiar pentru o viață, și învățăm lucruri utile.

Acțiunea a avut loc într-o frumoasă zi de vară,în Parcul Tineretului. Am fost prezenți elevii de la clasele de arhitecturăși muzică, și prietenii noștri de la Ciulnița. Preoții Dumitru Drăghici de la parohia „Nașterea Maicii Domnului” Slobozia și Felician Lungu de la parohia Ciulnița, cât și profesorii, au adresat cuvinte pline de bucurie și mulțumire. Elevii de la clasa aV-a A au susținut un program muzical plin de emoție și veselie. Apoi a urmat rândul prietenilor de la Ciulnița, ce au interpretat un cântec despre frumoasa lor comună.

Ca de fiecare dată, acțiunea a fost un adevărat succes, plină de bucurie și voie bună. Ne-am distrat și ne-am simțit foarte bine. Am plecat plini de energie și bine dispuși. Abia așteptăm următoarea întâlnire și sperăm că până atunci să avem parte numai de lucruri bune și să ne revedem la fel de fericiți.

Stan Valentina – Clasa a 9-a B, Liceul de Arte„Ionel Perlea” Slobozia.

Bucuria întâlnirii

Pe data de 16 iunie 2016 a avut loc o acțiune minunată, unde elevii din Slobozia s-auîntâlnit cu prietenii de la Ciulnița.

Ne-am întâlnit în cel mai mare parc al Sloboziei. Acolo am cântat aproape treizeci de minute. De asemenea, am schimbat numere de telefon promițând ca o să ținem legătura.

Am plecat la Catedrală. Când am intrat cu toții, părintele Drăghici a început să ne explice despre pictura în frescăși hramul bisericii, ne-am salutat ca la intrare cu „Hristos s-a înălțat!”. Am urmat traseul ajungând la „Muzeul Agriculturii”. Acolo am văzut evoluția telefoanelorși uneltele țărănești pentru a ara, a face vinul, a hrăni animalele, a găti și chiar evoluția plugului. Dar, din păcate, aici ne-am despărțit de copiii de la Ciulnița.

Nadrag Timotei

Clasa a V-a A

Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...