Amintiri de neuitat

Noi, grupul de cateheză „Speranța” al Parohiei Cuza Vodă – Slobozia, am desfășurat anul acesta mai multe acțiuni de voluntariat în cadrul asociației „Din inimă pentru aproapele”, coordonată de părintele Dumitru Drăghici.

În semn de recunoștință, ni s-a oferit o excursie la Constanța pe data de 30 iunie 2016. Am vizitat Mănăstirea Dervent și Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, două locuri pline de har și liniște în care am simțit cu adevărat că pătrundem într-o nouă lume desprinsă de realitate, în care sacrul ni se dezvăluie. Părintele Mănăstirii Dervent ne-a povestit despre „Sfintele Cruci”, în timp ce la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” am aflat despre istoria Sfântului Apostol, despre oamenii aflați în suferință care vin aici pentru a-și redobândi sănătatea, petrecând câteva zile și nopți pe patul din stâncă, unde se odihnea Sfântul Andrei. Unul din cele mai frumoase momente a constat în interpretarea de către noi a unor cântece religioase la cele 2 lăcașuri, pentru a lăsa în urma noastră o amintire. După ce am ajuns la Constanța, ne-am bucurat de apa mării, am făcut plajă. După o baie binemeritată, am pornit fericiți spre Delfinariu, unde am fost primiți de o focă și uimiți de agilitatea și atenția a doi delfini, ne-am așezat timizi pe scaune, privindu-le spectacolul acvatic. Filmul prezentat la Planetariu ne-a oferit posibilitatea să învățăm despre misterele galaxiei, universului, precum și despre stele, planete, istoria astrologiei. A urmat apoi plimbarea la Micro Rezervație, unde am admirat fauna bogată ce cuprindea diferite specii de păsări (lebede, păuni, fazani, gâște și rațe sălbatice) și animale (cerbi, câine Dingo, muflon etc). După încheierea programului ne-am răsfățat cu o masă la McDonald’s.

Veselia, voia – bună, jocurile și amintirile au creat atmosfera de neuitat a excursiei noastre. Zâmbetele de pe chipul copiilor și sclipirea din ochi au sugerat fericirea și mulțumirea mai bine decât oricare alte cuvinte. Nu vom uita niciodată această excursie, în care au fost alături de noi doamnele Sultana Papacu, Florentina Dănilă și Stroe Ecaterina, membre ale Asociației de voluntari „Din inimă pentru aproapele”.

Au consemnat: Nicole Dumitrasu, Cristina Frățilă, clasa a V-a, Isabela Bacaianu, clasa a X-a.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...