Parohia Cuza Vodă din Slobozia și-a sărbătorit hramul

Joi, 8septembrie 2016, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul deReşedinţă Episcopală, Slobozia, şi-a sărbătorit hramul, care este primulpraznic din anul nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghiea fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat deun sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte preacuviosul părinteArhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri DanielEnaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea,preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, iar răspunsurile la strană au fostdate de membri mireni ai Corului „Sfântul Mare Mucenic Mina” al ProtopopiatuluiSlobozia.

La slujbă auparticipat, pe lângă mulţime de credincioşi, autorităţi locale şi judeţene.

La sfârşitulSfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a vorbitcredincioşilor prezenţi, plecând de la pericopa evanghelică, despreînsemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea şi slava cea mare cu carePreabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia ceaveşnică cu care o laudă puterile cereşti şi despre slujbele şi rugăciunile carei se aduc Maicii Domnului de către toţi fiii Bisericii lui Hristos aici pepământ, precum şi la cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinţiişi aleşii lui Dumnezeu. Preasfinţia Sa a spus credincioşii prezenţi că secuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământMaica Vieţii, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe IisusHristos în Betleemul Iudeii. Să se bucure astăzi pruncii şi fecioarele, copiiişi tinerii, mamele şi văduvele, preoţii şi călugării că s-a născut mamăduhovnicească şi cea dintâi rugătoare, mângâietoare şi mijlocitoare, pentrunoi, înaintea Preasfintei Treimi.

Preasfinția Sa adăruit câte o cruciuliță copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei,care au cântat la vremea chinonicului.

După SfântaLiturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de parastas pentru fericiţiictitori și binefăcători ai sfânt lăcașului acestuia.

A binecuvântattoți credincioșii, copii, tineri și vârstnici, urându-le mulți ani pe pământspre Slava lui Dumnezeu.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...