Icoana din suflet

5 martie 2017, Duminica Ortodoxiei, zi plină de evenimente la parohia Cuza-Vodă din Slobozia. Părintele paroh Dumitru Păduraru și părintele Dumitru Drăghici împreună cu enoriașii care poartă la piept icoanele dragi săvârșesc o procesiune sacră în jurul bisericii. Cu liniște sufletească fiecare mărturisește credința pentru icoană, comunicarea dintre sfântul reprezentat și puterea lui asupra omului.

Prețuirea pentru icoana sfântă ce o purtăm în suflete – „mama” – a fost prezentată printr-un spectacol de muzică și poezie realizat de grupul de cateheză ,,Speranța” alcătuit din elevi ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” și ai școlii gimnaziale „Sfântul Andrei”. Răsună din inimi de copii sentimente de bucurie și dragoste față de mama, din versurile și cântecele interpretate: „Dragă mamă, te iubesc”, „Cum aș putea să-ți mulțumesc, măicuța mea”, „E mămica mea ”, „De dragul tău!”

Mamelor le-au fost oferite în semn de cinstire flori de primăvară din partea celor care slujesc și păstoresc parohia noastră.

Copii s-au bucurat de prăjiturile oferite de generoasele doamne din Comitetul Parohial care le-au pregătit cu dragoste. Există printre noi, oameni de bine, trebuie doar să-i descoperim și să le mulțumim.

A consemnat Profesor Ecaterina Stroe.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...