Eminescu, simbol național, la parohia Cuza-Vodă din Slobozia

Duminică, 14 ianuarie 2018, după Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia, enoriașii s-au bucurat de un spectacol oferit de copiii grupului de cateheză „Speranța” al parohiei, spectacol oferit pentru omagierea celui care a fost poetul Mihai Eminescu.

Credința în Dumnezeu și cultura sunt două coordante esențiale între care se desfășăoară viața omului, așa cum sublinia cândva părintele Teofil Părăian. Părintele Dumitru Drăghici a evidențiat la începutul spectacolului faptul că parohia Cuza-Vodă va omagia ori de câte ori se va putea, marile personalități pe care țara noastră le-a avut de-a lungul timpului, în diferite domenii: religios, artistic, istoric etc. Numai cunoscându-ne înaintașii și dovedind respect față de opera acestora, putem și noi să ducem mai departe credința, tradițiile și cultura românească.

În acest context s-a încadrat și spectacolul susținut de grupul „Speranța”, coordonat cu multă dăruire de preot Dumitru Drăghici și profesor Ecaterina Stroe. „Sara pe Deal”, „Mai am un singur dor”, „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, „Rugăciune” – sunt doar câteva dintre titlurile pe care, cu talent, copiii le-au recitat sau le-au cântat.

Enoriașii prezenți au fost deosebiți de încântați, afirmând că și-ar dori mai des astfel de momente înălțătoare, versurile poetului Mihai Eminescu având darul de a răscoli emoții și sentimente adânci.

A consemnat Florentina Loredana Dalian
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...