Parohia Cuza Vodă din Slobozia și-a sărbătorit hramul

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia, şi-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din Anul Nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și Grupul de Cateheză Speranța al parohiei „Naşterea Maicii Domnului” – Cuza Vodă - Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni speciale pentru elevii români de aici și de pretutindeni care, începând de luni, 10 septembrie 2018, își vor relua cursurile.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a vorbit credincioşilor prezenţi, plecând de la pericopa evanghelică, despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea şi slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veșnică cu care o laudă puterile cereşti şi despre slujbele şi rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toţi fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum şi cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinţii şi aleşii lui Dumnezeu. Preasfinţia Sa a spus credincioşii prezenţi că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieţii, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.

Preasfinția Sa a amintit de datoria creștinilor de a primi cu inimă deschisă darul nașterii de prunci, de ai crește și educa întru învățătura creștină. I-a îndemnat pe credincioși, acum la începutul noului an școlar, să-i ajute cu cele necesare pe copiii din familiile sărace, pentru ca începutul școlii să fie o bucurie pentru toți.

Preasfinția Sa a felicitat o venerabilă credincioasă a parohiei, doamna Iulia Fița, care astăzi a împlinit 75 de ani.  

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de parastas pentru fericiţii ctitori și binefăcători ai sfânt lăcașului acestuia.

În curtea parohială Grupul de Cateheză „Speranța” a susținut un adevărat recital, care a încheiat proiectul început în această vară sub titlul sugestiv „Pe urmele înfăptuitorilor Unirii”.

Acest moment artistic a emoționat auditoriul select, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii Grupului de Cateheză „Speranța”, apreciind că a fost cel mai frumos moment dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Preasfinția Sa a dăruit câte o icoană copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat și la vremea chinonicului.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii, copii, tineri și vârstnici, urându-le mulți ani pe pământ spre Slava lui Dumnezeu.


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...