Activități prilejuite de hramul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia

Potrivit tradiției, Parohia Cuza-Vodă din Slobozia a sărbătorit hramul bisericii parohiale „Nașterea Maicii Domnului” printr-un șir de evenimente, activități liturgice, cultural și social-filantropice.

Astfel, în ziua de miercuri, 5 septembrie 2018, biserica parohială a fost gazda Cercului Pastoral în cadrul căruia 22 de preoți din Slobozia și împrejurimi au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru credincioșii prezenți în număr mare.

Vineri, 7 septembrie, s-a oficiat slujba de Priveghere, iar sâmbătă, 8 septembrie, în ziua de prăznuire a Nașterii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în prezența rugătoare a enoriașilor și credincioșilor din parohiile municipiului Slobozia.

După slujbă întreaga asistență s-a bucurat de prestația artistică a copiilor din Grupul de Cateheză „Speranța” al Parohiei Cuza-Vodă, care au prezentat un impresionant program de poezie și cântece patriotice închinat Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Duminică, 9 septembrie 2018, la Sfânta Liturghie, cei 3 preoți slujitori au adus rugăciuni de binecuvântare pentru elevi și profesori la începutul noului an școlar 2018-2019, după care au oferit ghiozdane complet echipate pentru 14 copii din parohie.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu o masă a bucuriei împreună cu rezidenții Casei Cristina, la care au participat alături de copiii instituționalizați, preoții împreună cu doamnele Comitetului Parohial.

Mulțumiri tuturor celor care, prin prezență, jertfă și rugăciune au făcut ca hramul bisericii parohiale „Nașterea Maicii Domnului” să fie o adevărată sărbătoare!

A consemnat Preot Dumitru Drăghici


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...