Sfântul Nicolae în Parohia Crunți, Protopopiatul Slobozia

Duminică, 6 decembrie 2015, de ziua Sfântului Nicolae, crunțenii ialomițeni au îmbrăcat haine de sărbătoare. Protectorul bisericii din satul lor este chiar Sfântul Nicolae. Așadar nu au așteptat doar copiii această zi a rugăciunii și a darurilor ci și sătenii.

De dimineață s-au întâlnit bucuroși la Sfânta Biserică, s-au închinat cuviincios și s-au rugat smeriți pentru sănătatea tuturor, liniștea țării și mântuire.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, 21 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, împreună cu doamna profesor Florentina Mocanu i-au colindat pe cei prezenți și le-au bucurat inimile, le-au trezit amintiri ale copilăriei.

Copiii au primit daruri de sub bradul împodobit și apoi au mers acasă pentru a se odihni puțin deoarece ziua colindatului nu se terminase.

La ora 14:30 aceeași copii conștiincioși s-au urcat în microbuzul școlar și au luat drumul Sloboziei pentru a le face o bucurie pacienților de pe Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Slobozia. Ajunși acolo, au fost așteptați și primiți de către domnul doctor Lungu Mihail, care le-a oferit fructe la sfârșitul programului de colinde.

Vasile Sorina, elevă în clasa a IV-a a mărturisit că a rămas profund impresionată de către pacienții care îi ascultau și în momentul în care pe o mămică internată au podidit-o lacrimile, emoțiile ei au crescut, iar picioarele au început să-i tremure gândindu-se că acolo ar fi putut să fie mama ei.

Majoritatea colindătorilor au spus că emoțiile puseseră stăpânire pe ei și au cântat cum au putut ei mai bine pentru a-i bucura pe toți.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să facem daruri spitalului, copiilor și cadrelor medicale.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne învrednicească să avem în continuare părinți conștiincioși și sănătoși care să-i îndemne pe copii să fie cât mai apropiați de Biserică și de Școală.

A consemnat profesor Mocanu Florentina, Parohia Crunți.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...