15 august în inimile și amintirea crunțenilor

Ziua de 15 august le-a adus sătenilor din Parohia Crunți, Protopopiatul Slobozia, pe lângă rugăciune, bucuria împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului, și o bucurie mai puțin duhovnicească, una lumească dar plină de învățăminte.

În cadrul Sfintei Liturghii, 23 de elevi din sat cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani au cântat sub îndrumarea doamnei preotese din Crunți câteva pricesne despre Maica Domnului, iar la sfârșit au intrat în pielea unor actori și au jucat scenetele „Pilda Semănătorului în context actualizat” și „Mulțumesc”, scenete pline de învățăminte morale și lucruri care le-au dat de gândit tuturor credincioșilor prezenți.

Ca răsplată pentru munca depusă, pentru răbdarea și îngăduința oamenilor, fiecare persoană din biserică a primit câte o vată de zahăr din partea domnișoarei Orbu Roxana, din satul Grindu.

Surpriza cea mai mare a venit când copiii au aflat că au posibilitatea de a merge gratuit într-o tabără de patru zile la munte, prin bunăvoința și dărnicia domnului Sergiu, patronul Pensiunii „Izvorul Bucuriei” din Siriu, Buzău, patronilor lanțului de magazine „Gogoașa Înfuriată” din București, domnului Volinaș Neculaescu, doamnei Mihalcea Narcisa Antoanela, doamnei director a Școlii Profesionale Reviga și preotului paroh Mocanu Tatian. Împreună le-au oferit celor 23 de elevi bucuria de a se relaxa într-un mediu diferit față de cel în care au crescut, bucuria de a explora, de a cunoaște, de a urca pe munte, de a se juca.

Împreuna ne rugăm pentru binefăcătorii noștri ca Bunul Dumnezeu să îi țină sănătoși și să le răsplătească faptele cele bune, iar micii crunțeni să fie la fel de activi, implicați în activități etracurriculare și serioși.

A consemnat Presbitera Mocanu Elena Florentina.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...