25 de copii din Parohia Crunți în tabără la Siriu, Buzău”

Începând cu ziua de luni, 22 august 2016, 25 de copii din Parohia Crunți au mers gratuit într-o tabără de 3 zile în județul Buzău, mai exact la Siriu.

Această tabără a venit ca răsplată pentru eforturile depuse de ei în pregătirea serbării de Sfânta Maria. Doamna preoteasă Mocanu Elena Florentina s-a străduit precum o albinuță să găsească sponsori pentru ca această ieșire a copiilor să nu însemne un efort financiar pentru părinții care oricum nu au un loc de muncă și se străduiesc să-și crească așa cum pot ei mai bine, copiii.

O rugăciune către Maica Domnului …și sponsori credincioși au apărut și le-au făcut o surpriză de proporții micuților.

Domnul Sergiu Tutulan, patronul pensiunii „Izvorul Bucuriei”, deși la început făcuse o reducere de proporții organizatorilor taberei, într-un final a ales ca bănuții pentru cazare să-i folosească în achiziționarea de rechizite pentru elevii din Crunți.

Suma pentru tabăra copiilor a fost donată de către domnul Volinaș Neculaescu, credincios din Dâmbovița, plecat în America, patronii lanțului de magazine „Gogoașa înfuriată”, din București, doamna Mihalcea Narcisa Antonela din satul Crunți și doamna director a Școlii Profesionale Reviga, profesor Răducanu Elena, iar drumul a fost plătit integral de către preotul paroh Mocanu Tatian.

Marți, în prima zi de tabără, copiii au vizitat Vulcanii Noroioși din Buzău, unde cu bucurie și uimire au alergat, s-au fotografiat și au avut o mulțime de întrebări despre vulcanii activi. Am plecat mai departe către Siriu, unde am fost așteptați cu o masa caldă și o mulțime de surprize: o priveliște de neuitat, camere curate, frumoase, primitoare, oameni credincioși și zâmbitori tot timpul, mâncare foarte bună, plimbări pe malul lacului fără fund, jocuri, animale blânde pe care copiii le-au putut mângâia.

Miercuri, după micul dejun, am pornit din nou la drum. Prima oprire a fost la Mănăstirea „Schimbarea la Față” de la Sita Buzăului unde maicile ne-au primit bucuroase, au vorbit cu copii și le-au dăruit câte o iconiță. Mai departe am mers la Rezervația naturală „Valea Zimbrilor”, din Vama Buzăului, Acriș, județul Brașov. E uimitor că în mijlocul unei localități plină de oameni harnici, de animăluțe domestice să vezi crescând un număr considerabil de zimbrii și cerbi de la cei mai mici, la cei mai mari.

Cum vremea a ținut cu noi și temperatura ne-a permis să ne plimbăm în voie, fiind mai răcoare față de arșița din Câmpia Bărăganului, am mers mai departe până la Cascada Urlătoarea. Copiii au avut șansa de a observa un loc natural unde amprenta omului nu a prea fost lăsată. Au putut urca pe poteci de munte, bea apă din izvor, mângâia mușchiul moale de pe pământ dar și de pe copaci, scoate pietricele de diferite forme din izvor, dar și admira izvoarele cu depuneri masive de tuf calcaros.

La întoarcerea la pensiune, aceeași oameni prietenoși ne-au așteptat cu masa caldă apoi copiii s-au jucat până seara târziu alergând pe poiană, jucând fotbal și diferite jocuri minunate ale nevinovatei copilării.

Joi dimineața ne-am luat rămas bun de la gazdele prietenoase și am pornit din nou la drum. Copiii au putut observa Barajul de la Gura Siriului, apoi ne-am îndreptat către comuna Gura Teghii, la Varlaam unde au luat din nou pădurea la picior. De aici și-au putut culege alune, mure și mere și le-au ronțăit bucuroși. La prânz am plecat către Mănăstirea Ciolanu unde s-au închinat cuviincios, de unde și-au putut cumpăra câte o icoană. Surprizele nu s-au oprit aici. Cum micuții erau înfometați, ne-am îndreptat către orașul Buzău, unde domnul Sergiu Tutulan împreună cu patronul pizzeriei „Marina” le-a oferit copiilor o masă copioasă și sucuri gratuit.

Cu zâmbetul pe buze copiii au mulțumit bucuroși apoi am plecat către satul nostru drag unde părinții ne așteptau „să ne răsturnăm rucsacul cu amintiri frumoase”.

Le mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect frumos și-l rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i țină sănătoși.

A consmnat presbitera Mocanu Elena Florentina.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...