Prima acţiune a Proiectului „Credinţă şi Unitate”

La Parohia Coşereni 1 a debutat Proiectul educaţional „Credinţă şi Unitate”, desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Copiii cercului de cateheză parohială s-au adunat în sfânta biserică pentru a cunoaşte evenimentele istorice din timpul înfăptuirii Marii Uniri. Activitatea, derulată în trei zile consecutive, s-a intitulat „Lecţia de istorie” şi a constat în discuţii libere, prezentări de documentare, lucrul cu hartă, lucrul în echipă, prezentarea personalităţilor care au contribuit la Marea Unire şi evaluări curente. Copiii au învăţat lucruri noi şi au primit ca temă să realizeze portretul unei personalităţi din vremea Unirii de la 1 decembrie 1918, pentru a putea participa la concursul cu premii din luna septembrie.

La finalul sesiunilor de studiu, fiecare copil a primit câte o porţie de mâncare, pe care au servit-o în comuniune, după ce au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”.

Într-o perioadă în care rutina şi plictiseala se instalează confortabil în sufletul copiilor, mai ales în timpul vacanţei, din cauza absenţei unei oferte consistente de activităţi, mica şcoală de vară din tinda bisericii a avut rolul de revitaliza aspiraţiile spre cunoaştere ale elevilor din parohie. 


Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...