Cercul pastoral nr. 2 la sărbătoarea hramului Bisericii din Constantin Brâncoveanu

La prăznuirea Sf. Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, Biserica din Constantin Brâncoveanu, îmbrăcată în haine de sărbătoare, a avut oaspeţi de seamă pe slujitorii parohiilor învecinate, care s-au întrunit spre a da slavă lui Dumnezeu prin săvârşirea slujbei Vecerniei celei mari unită cu Litia, în seara zilei premergătoare praznicului.

Astfel, preacucernicii părinţi Felician Lungu de la parohia Ciulniţa, Sorinel Soare de la parohia Ivăneşti, Marius Ungureanu de la parohia Poiana, Daniel Hertz de la parohia Bucu, Ioan Bălan de la parohia Gheorghe Doja, Mihail Marian de la parohia Drajna, Laurenţiu Moncea şi Cătălin Arpăşanu de la parohia Gheorghe Lazar, Daniel Dobrin de la parohia Sudiţi, sub protia preacucernicului părinte protopop de Slobozia Dumitru Drăghici, au bucurat sufletele credincioşilor prezenţi la sfânta slujba prin cântarea în sobor.

Cuvântul de învăţătură rostit de preacucernicul părinte protoiereu, a arătat importanţa Sf. Împăraţi pentru creştinătate şi a îndemnat ca libertatea oferită creştinilor în secolul al IV-lea, să se manifeste în Hristos şi în zilele noastre, la fel ca în trecut, şi nu în mod haotic, decăzând în libertinaj.

Bucuria sărbătorii a continuat şi în ziua praznicului prin săvârşirea sfintei Liturghii la care au participat în număr însemnat credincioşii parohiei, iar după săvârşirea slujbei, toţi cei prezenţi s-au bucurat de agapa pregătită cu această ocazie.

A consemnat Pr. Alexandru Oancea
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...