Ziua Învățătorului la școala din Constantin Brâncoveanu

În ziua de vineri, 5 iunie 2015 cu ocazia Zilei Învățătorului la școala din Constantin Brâncoveanu s-au desfășurat activități extracurriculare dedicate acestei zile care poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 — 17 septembrie 1823) și în memoria căruia toate unitățile de învățământ desfășoară manifestări menite să pună în valoare tradiția și împlinirile școlii românești.

În cadrul parteneriatului cu Parohia din localitate „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Protopopiatul Slobozia, una dintre aceste activități a avut loc în biserică, subliniindu-se astfel strânsa legătură rămasă între cele două instituții ce se completează reciproc în formarea copiilor și tinerilor ca vlăstare luminate de știință și credință. Întâlnirea duhovnicească a avut rolul de a le descoperi celor prezenți tradiția ritualului liturgic prin prezentarea în ansamblu a Sfântului Locaș, dar și a obiectelor de cult folosite la diferite slujbe și momente. Părintele a stabilit dialogul cu invitații apelând la ora de religie care duce prezența lui Dumnezeu în Școală, iar elevii și cadrele didactice au avut parte de o aplicație practică despre Biserică și manifestarea liturgică din ea.

La final a fost săvârșită slujba pentru luminarea minții, în nădejdea că Dumnezeu ne va face pe fiecare slujitori conștienți ai Săi.

A consemnat preot paroh Alexandru Oancea
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...