Cerc pedagogic la Școala Gimnazială Ion Roată

Marti, 28 aprilie, cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Vincentiu, s-a desfășurat la Școala Gimnazială Ion Roată activitatea metodică a centrului Urziceni, cu tema: ”Relația Școală –Biserică, din perspectiva noilor reglementări legislative”.

Acțiunea, de a cărei coordonare s-a ocupat doamna Buză Bianca, profesor metodist, a debutat cu o lecție demonstrativă, susținută la clasa a IV-a de către părintele profesor Mihail Olaru.

Cu blândețe și pricepere, părintele Mihail i-a învățat pe copii semnificația praznicului Înălțării Domnului, rostul cinstirii eroilor și modul în care trebuie să ne trăim creștinește sărbătorile. Micii învățăcei au participat cu entuziasm la demersul didactic și au dovedit că au un bagaj consistent de cunoștințe, dobândit , atât în școlaă cât și în familie sau prin participarea la viața religioasă a comunității.

Partea a doua a întâlnirii a constat în susținerea de către părintele profesor Prună Constantin Cristian a unui referat prin care și-a propus să creioneze valori, atitudini și metode didactice sau pastorale care să contracareze campaniile duse împotriva disciplinei religie și să îi facă pe elevi, pe părinți și pe profesorii ce predau discipline laice să înțeleagă rostul și importanța fundamentării educației pe credința în Dumnezeu. Precucernicia sa a arătat că dascăli de religie și preoții trebuie ”să se folosească cu mai mult curaj și cu mai multă putere de limbajul socio cultural al epocii în care trăim”

După susținerea referatului, elevii școlii au prezentat un moment artistic format din cântece religioase , versuri și o scenetă, toate cu caracter pascal.

În cadrul discuțiilor ulterioare s-a evidențiat necesitatea unui discurs didactic bazat pe autenticitate competență și tact pedagogic, care să faccă din discipolina religie o componentă indispensabilă a curriculumului școlar.

P.C. preot Stanciu Dragoș, inspector școlar, a informat profesorii prezenți despre oferta educațională a Seminarului Teologic ”Sfântul Ioan Gură de Aur” și despre simpozionul de oratorie creștină desfășurat în luna mai , tot în organizarea Seminarului Teologic Slobozia.

Mulțumind conducerii unității pentru buna organizare, cei prezenți s-au despărțit cu satisfacția unei experiențe didactice formatoare, desfășurte de către levi dornici de cunoaștere și dascăli dedicați misunii catehetice.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...