Copiii parohiei Colilia au învățat despre Pogorârea Sfântului Duh

Joi, 16 iunie, Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic organizat la Parohia Colilia de către preotul paroh Tocileanu Nicolae.

La această întâlnire au participat 15 de copii din parohie cu vârste între 9 şi 12 ani, iar ca asistenți, părintele Ionuț Butu protopop de Slobozia, părintele Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat, preoții din Cercul Pastoral numărul 8.

Tema stabilită pentru această întâlnire a fost : ,,Pogorârea Duhului Sfânt”.

Părintele Nicolae Tocileanu a prezentat copiilor într-un mod atractiv și interactiv momentul venirii Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli, ca izvor de inspiraţie folosind Sfânta Scriptură, Cartea Faptele Apostolilor.

Cateheza s-a desfășurat în armonie, limbajul folosit fiind pe înţelesul copiilor plin de naturaleţe, claritate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

Părintele protopop Ionuț Butu a felicitat copiii pentru implicare iar pe preotul îndrumător pentru buna organizare a întâlnirii, cât și pentru activitatea pastorală şi catehetică pe care o desfăşoară în parohie.

La final copiii au primit din partea Protopopiatului iconițe reprezentând scena Pogorârii Duhului Sfânt, iar din partea comitetului filantropic al parohiei, dulciuri.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea în comun a rugăciunii „Împărate Ceresc,” ca anticipare a primirii Duhului Sfânt.

A consemnat preot Alexandru Oancea
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...